MENU

LEAN Awareness – Problem Solving

Home > Perfact Academy > LEAN Awareness – Problem Solving

Voor het eerst kennismaken met LEAN? Onze LEAN Awareness training geeft een algemene inleiding in ‘Lean’ denken, Six Sigma en de DMAIC methodologie (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle). Neem je deel aan deze training, dan leer je hoe je werkt aan dagelijkse verbeteringen met behulp van bepaalde technieken om de organisatie waar je werkt continue processen te verbeteren.

De training is voor alle niveaus binnen een organisatie te volgen. Daarnaast maakt deze training ook onderdeel uit van onze LEAN Foundation – Yellow Belt training en LEAN Management training. Het vormt dus een goede basis en overgang voor iedereen die van plan is  een volgend niveau in het Lean trainingsprogramma te bereiken.

Leerdoelen

De LEAN Awareness – Problem Solving training leert je bepaalde denkwijzen en technieken toe te passen om dagelijkse problemen binnen organisaties op te lossen.

Aan het einde van de training moet je in staat zijn om:

 • De basisprincipes/fundamenten van Lean Six Sigma te leren
 • Het verschil tussen Lean en Six Sigma te begrijpen
 • DMAIC en gemeenschappelijke tools toe te passen om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van het Problem Solving proces voor uw geïdentificeerde probleem (met coaching)
 • Weten hoe te beginnen wanneer een probleem is geïdentificeerd.

 

Continue verbeteren

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Training

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

De LEAN Awareness – Problem Solving training is een introductiecursus voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘lean denken’ en wil weten hoe problemen binnen hun organisatie met deze methode opgelost kunnen worden. Deze cursus is ideaal voor elke medewerker van een organisatie die betrokken zal zijn bij de dagelijkse verbetering.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1a
 • Trainingsduur: 1 dag (8 uur)
 • Geen vooropleiding vereisten
 • Theoretisch examen

Trainingsmodel & Cursusduur

De training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt. De Lean Awareness – Problem Solving training is een 1-daagse klassikale training.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat

Meer weten?

Samen aan de slag met Lean? Ik vertel je er graag meer over!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Case

1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort optimaliseringstrajecten. We bijten ons vast in die vraagstukken via een vastomlijnde werkwijze genaamd ‘Lean six sigma’. Hierbij kijken we verder dan kennis en systemen; het […]

Lees meer

Case

18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?

Lees meer

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer