MENU

LEAN Awareness – Problem Solving

Home > Perfact Academy > LEAN Awareness – Problem Solving

Met onze LEAN Awareness training kun je voor het eerst kennismaken met Lean. Het geeft een algemene inleiding in ‘Lean’ denken, Six Sigma en de DMAIC methodologie (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle). Deelnemers aan deze training leren hoe je werkt aan dagelijkse verbeteringen met behulp van bepaalde technieken om de organisatie waar je werkt continue processen te verbeteren.

De training is voor alle niveaus binnen een organisatie te volgen. Daarnaast maakt deze training ook onderdeel uit van onze LEAN Foundation – Yellow Belt training en LEAN Management training. Het vormt dus een goede basis en overgang naar het volgende niveau in het Lean trainingsprogramma.

Leerdoelen

De LEAN Awareness – Problem Solving training leert je bepaalde denkwijzen en technieken toe te passen om dagelijkse problemen binnen organisaties op te lossen.

Aan het einde van de training moet je in staat zijn om:

 • De basisprincipes/fundamenten van Lean Six Sigma te leren
 • Het verschil tussen Lean en Six Sigma te begrijpen
 • DMAIC en gemeenschappelijke tools toe te passen om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van het Problem Solving proces voor uw geïdentificeerde probleem (met coaching)
 • Weten hoe te beginnen wanneer een probleem is geïdentificeerd.

 

Continue verbeteren

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Training

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

De LEAN Awareness – Problem Solving training is een introductiecursus voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘lean denken’ en wil weten hoe problemen binnen hun organisatie opgelost kunnen worden. Deze cursus is ideaal voor elke medewerker van een organisatie die betrokken zal zijn bij de dagelijkse verbetering.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1a
 • Trainingsduur: 1 dag (8 uur)
 • Geen vooropleiding vereisten
 • Theoretisch examen

Trainingsmodel & Cursusduur

De training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt. De Lean Awareness – Problem Solving training is een 1-daagse klassikale training.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat
Meer weten?

Contact opnemen

Ik breng u graag in contact met onze Accountmanager in uw sector.

Coppe Sturmans Director

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer

Case

15 maart 2021

Succesvolle Lean Trainingen voor Thomas Regout International B.V.

De eerste Lean Six Sigma Green Belt trainingen zijn door Perfact gegeven aan een multidisciplinair team van Thomas Regout International B.V., marktleider in telescopische geleiders, gevestigd in Maastricht. Beide partijen zijn tevreden over het verloop van de trainingen, de kandidaten waren zeer enthousiast en het heeft goede resultaten opgeleverd! “In 2014 zijn we een grootschalig […]

Lees meer

News

2 februari 2021

Perfact officieel geaccrediteerd voor Lean Six Sigma trainingsprogramma

Maanden van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen! Met trots kunnen we mededelen dat ons Lean Six Sigma Trainingsprogramma officieel geaccrediteerd is door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Competency System). Hierdoor kan Perfact een uniek concept aanbieden als één van de weinige organisaties in Nederland, België en Duitsland. De theoretische kwaliteit is hierdoor gewaarborgd […]

Lees meer