MENU

LEAN Expert – Black Belt

Home > Perfact Academy > LEAN Expert – Black Belt

Onze laatste en tevens hoogst haalbare Six Sigma training die we aanbieden is de LEAN Expert – Black Belt training. Met deze training worden vaardigheden en kennis aangeleerd die nodig zijn om organisatie te helpen een systematische aanpak in te nemen naar continue verbetering. Als Lean Expert ben je in staat om effectief de transformatie van traditioneel naar Lean management te implementeren.

Leerdoelen

De LEAN Expert – Black Belt training is een vervolg op de LEAN Specialist – Green Belt training.

Als Lean Expert ben je in staat om effectief de transformatie van traditioneel naar Lean management te implementeren door het gebruik van Workflow Systemen, afstemming binnen de onderneming te stimuleren door middel van implementatie van de strategie en het uitvoeren van assessments om de volwassenheid van organisatorische processen te bepalen. Als Lean expert leer je ook om medewerkers te coachen en leiden, ‘Kaizen’ events te faciliteren en ‘Level Pull’ systemen te creëren.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

 • De transformatie te leiden van Traditioneel Management naar Lean Management door het implementeren van Workflow Systemen
 • Evaluaties uit te voeren om de volwassenheid van workflows en processen binnen organisaties te bepalen
 • Afstemming binnen de onderneming te stimuleren door middel van implementatie van de strategie door te voeren
 • Medewerkers leiden en coachen door het faciliteren van het Problem Solving proces met behulp van de DMAIC methode
 • Toepassen van DMAIC en gemeenschappelijke tools om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van Kaizen events en creëren van Level Pull systemen

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor gecertificeerde Green Belts die toegewijd zijn in het implementeren van Lean Sigma projecten in de gehele organisatie, inclusief het leiden en begeleiden van Lean Sigma projecten en om de organisatie te helpen naar een systematische aanpak en continue te verbeteren.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1c
 • Trainingsduur: 5 dagen (40 uur)
 • Vooropleiding: LEAN Specialist – Green Belt in Six Sigma training
 • Theoretisch en praktijk examen

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Expert – Black Belt is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 5 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Meer weten?

Samen aan de slag met Lean? Ik vertel je er graag meer over!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Case

1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort optimaliseringstrajecten. We bijten ons vast in die vraagstukken via een vastomlijnde werkwijze genaamd ‘Lean six sigma’. Hierbij kijken we verder dan kennis en systemen; het […]

Lees meer

Case

18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?

Lees meer

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer