MENU

LEAN Foundation – Yellow Belt

Home > Perfact Academy > LEAN Foundation – Yellow Belt

De LEAN Foundation – Yellow Belt training maakt onderdeel uit van de introductie tot Lean Six Sigma, en vormt de basis voor een eventuele verdere opstap naar de LEAN Specialist trainingen. De Yellow Belt training biedt, bovenop de LEAN Awareness training; een inleiding tot procesmanagement en zal specifieke Lean Sigma Yellow Belt onderwerpen behandelen. Waardoor je als deelnemer een beter inzicht krijgt in processen en je nog meer van toegevoegde waarde kan zijn bij het bereiken van de algemene organisatiedoelstellingen.

De klassikale Yellow Belt training duurt 3 dagen, mocht je de LEAN Awareness – Problem Solving training al hebben voltooid duurt de training nog maar 2 dagen.

Leerdoelen

Tijdens de LEAN Yellow Belt training worden er technieken aangeleerd die je in staat stellen om Lean projecten te begeleiden in de belangrijkste fasen van Lean Sigma. Het bevat een verdieping van de Lean Sigma tools  en de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) fases.

Tijdens het klassikale gedeelte zullen de deelnemers 3 volledige oefeningen doorlopen. Na het klassikale gedeelte moeten de cursisten in staat zijn om de geleerde vaardigheden in praktijk te brengen door een echt probleem op te lossen met behulp van A3 DMAIC.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

 • De basisprincipes / fundamenten van Lean Six Sigma te begrijpen
 • Diepgaande kennis te hebben van Lean, Six Sigma & DMAIC methode
 • Technieken te leren in het begeleiden van Lean projecten in de belangrijkste fases van DMAIC
 • DMAIC en gemeenschappelijke tools toepassen om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van het Problem Solving proces voor uw geïdentificeerd probleem (met coaching)
 • Weten hoe aan de slag te gaan wanneer een probleem is geïdentificeerd

 

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

De training is ideaal voor elke medewerker van een organisatie die als deelgenoot betrokken zal zijn bij Lean activiteiten en erop is ingesteld om een organisatie dagelijks te verbeteren. Daarnaast is deze training een voorbereiding op voor verdere Lean trainingen.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1b
 • Trainingsduur: 3 dagen (24 uur)*
 • Geen vooropleiding vereisten
 • Theoretisch en praktijk examen

* Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervalt deze module en duurt de training nog maar 2 dagen.

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Foundation – Yellow Belt training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 3 dagen. Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervallen deze modules en duurt de training nog maar 2 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat

Meer weten?

Samen aan de slag met Lean? Ik vertel je er graag meer over!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Case

1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort optimaliseringstrajecten. We bijten ons vast in die vraagstukken via een vastomlijnde werkwijze genaamd ‘Lean six sigma’. Hierbij kijken we verder dan kennis en systemen; het […]

Lees meer

Case

18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?

Lees meer

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer