MENU

LEAN Foundation – Yellow Belt

Home > Perfact Academy > LEAN Foundation – Yellow Belt

De LEAN Foundation – Yellow Belt training maakt onderdeel uit van de introductie tot Lean Six Sigma, en vormt de basis voor een eventuele verdere opstap naar de LEAN Specialist trainingen. De Yellow Belt training biedt, bovenop de LEAN Awareness training; een inleiding tot procesmanagement en zal specifieke Lean Sigma Yellow Belt onderwerpen behandelen. Waardoor je als deelnemer een beter inzicht krijgt in processen en je nog meer van toegevoegde waarde kan zijn bij het bereiken van de algemene organisatiedoelstellingen.

De klassikale Yellow Belt training duurt 3 dagen, mocht je de LEAN Awareness – Problem Solving training al hebben voltooid duurt de training nog maar 2 dagen.

Leerdoelen

Tijdens de LEAN Yellow Belt training worden er technieken aangeleerd die je in staat stellen om Lean projecten te begeleiden in de belangrijkste fasen van Lean Sigma. Het bevat een verdieping van de Lean Sigma tools  en de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) fases.

Tijdens het klassikale gedeelte zullen de deelnemers 3 volledige oefeningen doorlopen. Na het klassikale gedeelte moeten de cursisten in staat zijn om de geleerde vaardigheden in praktijk te brengen door een echt probleem op te lossen met behulp van A3 DMAIC.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

 • De basisprincipes / fundamenten van Lean Six Sigma te begrijpen
 • Diepgaande kennis te hebben van Lean, Six Sigma & DMAIC methode
 • Technieken te leren in het begeleiden van Lean projecten in de belangrijkste fases van DMAIC
 • DMAIC en gemeenschappelijke tools toepassen om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van het Problem Solving proces voor uw geïdentificeerd probleem (met coaching)
 • Weten hoe aan de slag te gaan wanneer een probleem is geïdentificeerd

 

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

De training is ideaal voor elke medewerker van een organisatie die als deelgenoot betrokken zal zijn bij Lean activiteiten en erop is ingesteld om een organisatie dagelijks te verbeteren. Daarnaast is deze training een voorbereiding op voor verdere Lean trainingen.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1b
 • Trainingsduur: 3 dagen (24 uur)*
 • Geen vooropleiding vereisten
 • Theoretisch en praktijk examen

* Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervalt deze module en duurt de training nog maar 2 dagen.

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Foundation – Yellow Belt training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 3 dagen. Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervallen deze modules en duurt de training nog maar 2 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat
Meer weten?

Contact opnemen

Ik breng u graag in contact met onze Accountmanager in uw sector.

Coppe Sturmans Director

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer

Case

15 maart 2021

Succesvolle Lean Trainingen voor Thomas Regout International B.V.

De eerste Lean Six Sigma Green Belt trainingen zijn door Perfact gegeven aan een multidisciplinair team van Thomas Regout International B.V., marktleider in telescopische geleiders, gevestigd in Maastricht. Beide partijen zijn tevreden over het verloop van de trainingen, de kandidaten waren zeer enthousiast en het heeft goede resultaten opgeleverd! “In 2014 zijn we een grootschalig […]

Lees meer

News

2 februari 2021

Perfact officieel geaccrediteerd voor Lean Six Sigma trainingsprogramma

Maanden van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen! Met trots kunnen we mededelen dat ons Lean Six Sigma Trainingsprogramma officieel geaccrediteerd is door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Competency System). Hierdoor kan Perfact een uniek concept aanbieden als één van de weinige organisaties in Nederland, België en Duitsland. De theoretische kwaliteit is hierdoor gewaarborgd […]

Lees meer