MENU

LEAN Management – LEAN Manager Training

Home > Perfact Academy > LEAN Management – LEAN Manager Training

Onze LEAN Management Training is een unieke training speciaal ontwikkeld voor het midden en hoger management die het lean denken en problemen oplossen willen introduceren in hun respectievelijke afdelingen en/of organisaties. Als manager wordt je opgeleid tot een ‘Lean Champion’ om de lean implementatie binnen een organisatie te faciliteren en te ondersteunen.

Leerdoelen

Deze special ontwikkelde Lean Manager training levert een bijdrage aan hoe je als manager de transformatie van een traditioneel georganiseerde organisatie naar een lean management organisatie coacht. Voornamelijk doe je dit door een goede leeromgeving te creëren. Je wordt als manager opgeleid tot ‘Lean Champion’ en zult hierdoor in staat zijn om de transformatie te begeleiden en te introduceren. Je kent de onderdelen van het Lean denken, maar zorgt vooral voor de faciliteiten en afstemming dan dat je uitvoerend hierin bent.

Aan het einde van de opleiding ben je instaat om:

 • Continue verbetering te bevorderen & Lean implementatie te ondersteunen binnen de organisatie (of afdeling)
 • De transformatie van Traditioneel Management naar Lean Management te begeleiden door een leeromgeving te creëren
 • Leiding te geven aan de Lean Thinking & Problem-Solving methodologie in de respectievelijke afdeling en/of organisatie
 • Stimuleer afstemming binnen de onderneming door het implementeren van Strategie
 • Coacht A3’s door het faciliteren van het Problem Solving proces met behulp van de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) methode
 • Faciliteren van Kaizen events en creëren van Level Pull systemen

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

LEAN Management Training is een speciaal ontwikkelde training voor het midden en hoger management (afdelingshoofd, teammanagers, operationele managers, directeuren en executives) die het lean denken en problemen oplossen willen introduceren in hun respectievelijke afdelingen en/of organisaties.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1b
 • Trainingsduur: 3 dagen (24 uur)*
 • Geen vooropleiding vereisten
 • Theoretisch en praktijk examen

* Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervalt deze module en duurt de training nog maar 2 dagen.

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Management training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 3 dagen. Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervallen deze modules en duurt de training nog maar 2 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.

We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Meer weten?

Contact opnemen

Ik breng u graag in contact met onze Accountmanager in uw sector.

Coppe Sturmans Director

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer

Case

15 maart 2021

Succesvolle Lean Trainingen voor Thomas Regout International B.V.

De eerste Lean Six Sigma Green Belt trainingen zijn door Perfact gegeven aan een multidisciplinair team van Thomas Regout International B.V., marktleider in telescopische geleiders, gevestigd in Maastricht. Beide partijen zijn tevreden over het verloop van de trainingen, de kandidaten waren zeer enthousiast en het heeft goede resultaten opgeleverd! “In 2014 zijn we een grootschalig […]

Lees meer

News

2 februari 2021

Perfact officieel geaccrediteerd voor Lean Six Sigma trainingsprogramma

Maanden van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen! Met trots kunnen we mededelen dat ons Lean Six Sigma Trainingsprogramma officieel geaccrediteerd is door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Competency System). Hierdoor kan Perfact een uniek concept aanbieden als één van de weinige organisaties in Nederland, België en Duitsland. De theoretische kwaliteit is hierdoor gewaarborgd […]

Lees meer