MENU

LEAN Management – LEAN Manager Training

Home > Perfact Academy > LEAN Management – LEAN Manager Training

Onze LEAN Management Training is een unieke training speciaal ontwikkeld voor het midden en hoger management die het lean denken en problemen oplossen willen introduceren in hun respectievelijke afdelingen en/of organisaties. Als manager word je opgeleid tot een ‘Lean Champion’ om de lean implementatie binnen een organisatie te kunnen faciliteren en te ondersteunen.

Leerdoelen

Deze speciaal ontwikkelde Lean Manager training levert een bijdrage aan hoe je als manager de transformatie van een traditioneel georganiseerde organisatie naar een lean management organisatie coacht. Voornamelijk doe je dit door een goede leeromgeving te creëren. Je wordt als manager opgeleid tot ‘Lean Champion’ en zult hierdoor in staat zijn om de transformatie te begeleiden en te introduceren. Je kent de onderdelen van het Lean denken, maar zorgt vooral voor de faciliteiten en afstemming dan dat je uitvoerend hierin bent.

Aan het einde van de opleiding ben je in staat om:

 • Continue verbetering te bevorderen & Lean implementatie te ondersteunen binnen de organisatie (of afdeling)
 • De transformatie van Traditioneel Management naar Lean Management te begeleiden door een leeromgeving te creëren
 • Leiding te geven aan de Lean Thinking & Problem-Solving methodologie in de respectievelijke afdeling en/of organisatie
 • Stimuleer afstemming binnen de onderneming door het implementeren van Strategie
 • Coacht A3’s door het faciliteren van het Problem Solving proces met behulp van de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) methode
 • Faciliteren van Kaizen events en creëren van Level Pull systemen

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

LEAN Management Training is een speciaal ontwikkelde training voor het midden en hoger management (afdelingshoofd, teammanagers, operationele managers, directeuren en executives) die het lean denken en problemen oplossen willen introduceren in hun respectievelijke afdelingen en/of organisaties.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1b
 • Trainingsduur: 3 dagen (24 uur)*
 • Geen vooropleiding vereisten
 • Theoretisch en praktijk examen

* Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervalt deze module en duurt de training nog maar 2 dagen.

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Management training is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 3 dagen. Tenzij de LEAN Awareness – Problem Solving training al is voltooid, dan vervallen deze modules en duurt de training nog maar 2 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.

We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Meer weten?

Samen aan de slag met Lean? Ik vertel je er graag meer over!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Case

1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort optimaliseringstrajecten. We bijten ons vast in die vraagstukken via een vastomlijnde werkwijze genaamd ‘Lean six sigma’. Hierbij kijken we verder dan kennis en systemen; het […]

Lees meer

Case

18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?

Lees meer

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer