MENU

LEAN Specialist – Green Belt in Six Sigma

Home > Perfact Academy > LEAN Specialist – Green Belt in Six Sigma

Onze Specialist Training programma bestaat uit twee soorten Lean Green Belt trainingen. Waarvan de LEAN Practitioner er één van is en LEAN Specialist in Six Sigma de vervolg training is. Tijdens de Lean Specialist training worden de Six Sigma principes in context van de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) methodologie behandeld, waardoor met behulp van statistische modellen en een systematische aanpak je variatie leert begrijpen en reduceren.

De Green Belt moet in staat zijn om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen door het leiden van Six Sigma verbeterprojecten.

Leerdoelen

De LEAN Practitioner – Green belt training vormt de basis en voorvereiste voor deelname aan deze LEAN Specialist in Six Sigma training. Dit is nodig zodat deelnemers ervaring hebben met DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) , A3 denken en getraind zijn op specifieke tools die ze nodig hebben voor deze Six Sigma training. Na het volgen van de training moet je in staat zijn om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen en kun je Six Sigma verbeterprojecten leiden.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

 • De basisprincipes van Lean Six Sigma te begrijpen
 • De Six Sigma principes te leren kennen en te begrijpen hoe een systematische aanpak naar continue verbetering kan worden gehanteerd
 • De Six Sigma praktijk en specifieke tools begrijpen om variatie te verminderen met behulp van statistische modellen
 • Uitbreiden van kennis in Six Sigma technieken met behulp van de DMAIC methode
 • DMAIC en gemeenschappelijke tools toepassen om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van het ‘Problem Solving’ proces voor het geïdentificeerde probleem (met coaching)

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor projectleiders van Six Sigma projecten binnen hun eigen werkomgeving en voor iedereen die de Six Sigma praktijk in hun hele organisatie wil stimuleren.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1c
 • Trainingsduur: 5 dagen (40 uur)
 • Vooropleiding: LEAN Practitioner – Green Belt training
 • Theoretisch en praktijk examen

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Practitioner – Green Belt is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 5 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.

Meer weten?

Samen aan de slag met Lean? Ik vertel je er graag meer over!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Case

1 november 2022

Gemeente Sittard-Geleen gaat voor Lean

Elke organisatie worstelt wel met een vraagstuk waarvan ze weten ‘hier moeten we iets mee’, maar weten vervolgens niet waar ze moeten beginnen. Perfact consultancy richt zich op dit soort optimaliseringstrajecten. We bijten ons vast in die vraagstukken via een vastomlijnde werkwijze genaamd ‘Lean six sigma’. Hierbij kijken we verder dan kennis en systemen; het […]

Lees meer

Case

18 oktober 2022

Van traditioneel naar LEAN management

Sommige organisaties zitten qua management nog in hun ‘comfort zone’: ze pakken de zaken aan zoals ze dat altijd gedaan hebben, want dat voelt vertrouwd. Maar wat als er een vraagstuk op hun pad komt waar de organisatie met hun huidige manier van werken geen oplossing voor hebben?

Lees meer

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer