MENU

LEAN Specialist – Green Belt in Six Sigma

Home > Perfact Academy > LEAN Specialist – Green Belt in Six Sigma

Onze Specialist Training programma bestaat uit twee soorten Lean Green Belt trainingen. Waarvan de LEAN Practitioner er één van is en LEAN Specialist in Six Sigma de vervolg training is. Tijdens de Lean Specialist training worden de Six Sigma principes in context van de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) methodologie behandeld, waardoor met behulp van statistische modellen en een systematische aanpak je variatie leert begrijpen en reduceren.

De Green Belt moet in staat zijn om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen door het leiden van Six Sigma verbeterprojecten.

Leerdoelen

De LEAN Practitioner – Green belt training vormt de basis en voorvereiste voor deelname aan deze LEAN Specialist in Six Sigma training. Dit is nodig zodat deelnemers ervaring hebben met DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Controle) , A3 denken en getraind zijn op specifieke tools die ze nodig hebben voor deze Six Sigma training. Na het volgen van de training moet je in staat zijn om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen en kun je Six Sigma verbeterprojecten leiden.

Aan het einde van de training ben je in staat om:

 • De basisprincipes van Lean Six Sigma te begrijpen
 • De Six Sigma principes te leren kennen en te begrijpen hoe een systematische aanpak naar continue verbetering kan worden gehanteerd
 • De Six Sigma praktijk en specifieke tools begrijpen om variatie te verminderen met behulp van statistische modellen
 • Uitbreiden van kennis in Six Sigma technieken met behulp van de DMAIC methode
 • DMAIC en gemeenschappelijke tools toepassen om dagelijkse problemen op te lossen
 • Faciliteren van het ‘Problem Solving’ proces voor het geïdentificeerde probleem (met coaching)

Problemen oplossen

Lean Six Sigma is er op gericht om processen in kaart te brengen en via bewezen methodieken organisaties duurzaam te verbeteren.

Continu verbeteren

Door het volgen van een training kun jij leren hoe je op een gestructureerde manier technieken kan toepassen om dagelijkse problemen op te lossen.

LCS geaccrediteerd

Al onze Lean trainingen zijn geaccrediteerd door het toonaangevende instituut LCS.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor projectleiders van Six Sigma projecten binnen hun eigen werkomgeving en voor iedereen die de Six Sigma praktijk in hun hele organisatie wil stimuleren.

Trainingsoverzicht

 • Hands-on klassikale training
 • Accreditatieniveau: LCS-1c
 • Trainingsduur: 5 dagen (40 uur)
 • Vooropleiding: LEAN Practitioner – Green Belt training
 • Theoretisch en praktijk examen

Tijdens de praktijkopdracht zal er enkele uren coaching op locatie plaatsvinden door een gecertificeerde Master Black Belt consultant van Perfact.

Trainingsmodel & Cursusduur

De LEAN Practitioner – Green Belt is een hands-on klassikale training gegeven door een gecertificeerde Master Black Belt en duurt 5 dagen.

Perfact LEAN Academy

 • Ons Lean Trainingsprogramma is geaccrediteerd door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Compentency System).
 • Alle onderdelen van ons opleidingssysteem zijn afgestemd op de LCS principes van ‘Lean Thinking’ en op de juiste manier ontwikkeld om een systematische aanpak van continue verbetering te ondersteunen.
 • We zijn in staat om onze Lean kennis en denkwijze op zo’n manier te delen dat iedereen in staat is, door gebruiken van een bepaalde methode, een werkomgeving te creëren waarin continu verbeteren voorop staat.
Meer weten?

Contact opnemen

Ik breng u graag in contact met onze Accountmanager in uw sector.

Coppe Sturmans Director

Blog

23 juni 2022

Ontwikkeling van onze collega’s staat centraal

Met maar liefst 7 verschillende soorten trainingen of workshops, 13 trainingsdagen en 81 deelnemers heeft ons Lean Six Sigma-team niet stil gezeten de afgelopen tijd. De trainingen vonden plaats voor zowel externe opdrachtgevers als voor onze eigen collega’s. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s, zodat zij hier zelf […]

Lees meer

Case

15 maart 2021

Succesvolle Lean Trainingen voor Thomas Regout International B.V.

De eerste Lean Six Sigma Green Belt trainingen zijn door Perfact gegeven aan een multidisciplinair team van Thomas Regout International B.V., marktleider in telescopische geleiders, gevestigd in Maastricht. Beide partijen zijn tevreden over het verloop van de trainingen, de kandidaten waren zeer enthousiast en het heeft goede resultaten opgeleverd! “In 2014 zijn we een grootschalig […]

Lees meer

News

2 februari 2021

Perfact officieel geaccrediteerd voor Lean Six Sigma trainingsprogramma

Maanden van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen! Met trots kunnen we mededelen dat ons Lean Six Sigma Trainingsprogramma officieel geaccrediteerd is door het toonaangevende accreditatie instituut LCS (Lean Competency System). Hierdoor kan Perfact een uniek concept aanbieden als één van de weinige organisaties in Nederland, België en Duitsland. De theoretische kwaliteit is hierdoor gewaarborgd […]

Lees meer