MENU

Predictive Maintenance met IIoT

Home > Businesses > Big Data & Advanced Analytics > Predictive Maintenance met IIoT

Connect – Predict – Accelerate

Verbeter de prestaties van uw fabriek met IIoT & Predictive Analytics

Perfact biedt een totaaloplossing binnen het gebied van Asset Performance Management 4.0. Samen met onze kennispartner Yokogawa hebben wij JOIN ontwikkeld.
JOIN is een end-to-end concept waarin consultancy, kennis en de nieuwste technologieën samenkomen welk u een helder en actueel inzicht geeft in uw (werk)processen en staat van uw assets. JOIN is een essentieel onderdeel van de zogenaamde ‘smart factory’ met als resultaat een verhoging in veiligheid, technische betrouwbaarheid, performance, kwaliteit en duurzaamheid.

JOIN bevat drie pijlers: Connect – Predict – Accelerate.

Connect

Verbinding staat centraal bij Industry 4.0. JOIN biedt de mogelijkheid om de cirkel rond te maken voor bedrijfsprocessen. Onze consultants adviseren u aan de hand van data en diepgaande kennis van procesverbetering. Wij verbinden zakelijke behoeften, mensen, processen en de nieuwste technologieën. Onze aanpak is gericht op het bestendigen, verrijken en standaardiseren van alle relevante gegevens uit een breed scala aan bronnen. Middels het JOIN dashboard wordt alles inzichtelijk, begrijpelijk en bruikbaar gemaakt.

Om het gewenste resultaat te bereiken kunnen we desgewenst een roadmap maken voor uw fabriek, waarin strategie, change management, teambuilding en technologie samenkomen.
In onze aanpak focussen wij op:

Mensen

Mensen maken het verschil. De consultants van Perfact creëren urgentie en bewustwording bij uw medewerkers en zorgen dat eerste pilots of vervolgtrajecten succesvol worden geïntegreerd in uw omgeving.

Proces

Wij analyseren (werk)processen en interpreteren de beschikbare data om veranderingen in gang te zetten en de effecten hiervan te bestendigen.

Technologie

De nieuwste technologiën op het gebied IIoT, analytics en cloudfunctionaliteit verwerken de beschikbare data welke via ons JOIN dashboard inzichtelijk worden gemaakt.
Met behulp van voorspellende modellen kunt u assets of processen realtime monitoren. Een cloud-platform draagt zorg voor een veilige, eenvoudige en kosteneffectieve implementatie.

Predict

Voorkomen is beter dan genezen. Schade, productafkeur, energieverlies en uitval van uw plant kan met JOIN gemakkelijk worden voorkomen. Intern ontwikkelde algoritmen vertalen data naar voorspellende informatie. JOIN maakt gebruik van een breed pakket aan technieken van eenvoudige grenswaarden tot geavanceerd machine learning om assets te monitoren of te voorspellen, van anomalie detectie tot prescriptief.

Intelligentie toevoegen aan assets en processen

Het JOIN platform combineert vakkennis van machines en processen met data science op een schaalbare manier. Intern ontwikkelde algoritmen vertalen data naar actuele of voorspellende informatie.

Rules engine

In veel gevallen zijn alarmwaarden op grenswaardes of statistische procescontrole (SPC) voldoende om afwijkingen te signaleren. Pas als dit niet voldoende werkt, wordt gegrepen naar meer complexere technieken.
Het voordeel van deze techniek is dat het gemakkelijk te interpreteren is door vakmensen die ermee moeten werken.

Anomalie-detectie

Een andere techniek is het monitoren op afwijkingen. Dit kunnen we toepassen op zowel enkelvoudige signalen of multivariable (meerdere signalen). De kracht hiervan is dat het heel nauwkeurig in vele dimensies tegelijk kan ‘kijken’.
Het voordeel van deze techniek is verder dat we geen historische faaldata nodig hebben en kan vrij gemakkelijk opgezet worden.

Prescriptieve analyse

Deze analyse techniek maakt het mogelijk te zien wat en waarom iets aan de hand is.
We maken een zg. ‘finger print’ van het probleem dat men wil detecteren Indien dit probleem weer optreedt, weet het algoritme met een bepaalde zekerheid (kansscore) dat het alweer dat specifieke probleem is. Daardoor weet men direct wat en waarom er iets aan de hand is.
Het voordeel van deze techniek is dat men er direct een geautomatiseerde actie aan kan koppelen, zoals bijvoorbeeld een werkorder.

Accelerate

JOIN versterkt uw organisatie met proactieve dashboard- en systeemmeldingen.
Onze consultants begeleiden uw organisatie in de transitie naar het implementeren van realtime monitoring en een nieuwe voorspellende strategie

Operationele processen worden inzichtelijker en u kunt sneller reageren op risico’s en incidenten. Alle gegevens worden opgeslagen op een centrale locatie, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor het beheer. Dankzij de realtime analyse van JOIN kunnen beslissingen sneller dan ooit worden gemaakt. Op basis van de verzamelde gegevens kan het systeem voorspellingen doen om zo preventief te reageren, wat een groot strategisch voordeel voor de business oplevert. Zowel de connectiviteit als ook het IIoT-platform zijn schaalbaar. Op deze manier kunt u uw bedrijfsproces versnellen en proactief verbeteren.

Integreren

Met behulp van een scan en pilots kunnen we urgentie en bewustwording in uw bedrijf creëren en een passende strategie ontwikkelen.
De volgende stap is het integreren van de gekozen technologieën in de dagelijkse processen van het bedrijf.

Opschalen

Het is belangrijk bij een digitale transitie goed na te denken over opschaling. De componenten van JOIN zijn schaalbaar:

  • IIoT-connectiviteit en sensoren
  • Algoritmen
  • Dashboards.

De volgende stap is het afstemmen en integreren met bestaande bedrijfsprocessen en het algehele (master)databeheer.

Toegevoegde waarde door JOIN:

  • Het creëren van draagvlak door het managen van gedragsverandering en teambuilding vanaf het begin van het traject en passend bij de volwassenheid van het bedrijf op gebied van Industry 4.0.
  • Monitoring en 24/7 service en het herdefiniëren van de onderhoudsstrategie
  • Toegankelijk dashboard en gebruiksvriendelijke systeemmeldingen
  • Waarde toevoegen aan uw bedrijf door proactief te zijn.

Portable Living Lab


Image credits: XR-Center.nl

Deze mini fabriek stelt ons in staat om kennis op te doen, te demonstreren en te innoveren en is een samenwerking vanuit Perfact en Yokogawa.
Binnen deze mini fabriek demonstreren we realtime alle mogelijkheden van JOIN, zoals het bewaken van eenvoudige alarmwaarden tot complexe machine learning. De mini fabriek maakt gebruik van IIoT-sensoren en meet meer dan 70 realtime signalen. Tijdens de demonstratie worden storingen gesimuleerd. Het systeem kan meer dan 20 storingsmechanismen herkennen en geeft een waarschuwing via een geautomatiseerde email of SMS-bericht.
In de toekomst zal deze fabriek ook volledig digitaal beschikbaar zijn.

Maak een afspraak met één van onze consultants voor een demonstratie op locatie.

 

EBOOK Predicitive Maintence from Scratch

In dit ebook nemen we je bij de hand met een compleet raamwerk voor de implementatie van voorspellend onderhoud (predictive maintenance). Het behandelt het hele proces, van quick scan tot opschaling, en verdeelt het in drie hoofdfasen: Verbinden, Voorspellen en Versnellen. We lichten dit raamwerk toe en illustreren de toepassing ervan in drie concrete cases: één met een OEM en twee met asset owners. Alle cases slaagden erin de downtime te verminderen en de efficiëntie te verbeteren, en zo de belofte van voorspellend onderhoud waar te maken.

Download hier je ebook gratis