MENU

Planning & Preparation

Home > Businesses > Projectmanagement & Turnarounds > Planning & Preparation

Een juiste werkvoorbereiding verbetert het bedrijfsresultaat! De rol van werkvoorbereiding is door de toenemende werk- kosten- en tijdsdruk een veeleisende en verantwoordelijke functie. Een goede werkvoorbereiding voorkomt hoge kosten in het vervolgproces en is een kritische stap in een veilige uitvoering van het werk. Werkvoorbereiding ook wel planning genoemd neemt hierdoor een belangrijke plaats in het bedrijf in.

Perfact group streeft naar planning excellence door het optimaal inzetten van mensen middelen en methoden. Het adequaat inspelen op afwijkingen en een juiste balans tussen zelf beslissingen nemen en overleggen met projectleider of leidinggevende dragen bij aan de optimale ontzorging van onze klanten.

Of u nu te maken heeft met een klein, locatiespecifiek project of een TurnAround met een bedrijfsbreed bereik, Perfact kan als ervaren projectmanagementpartner organisaties helpen de voorbereiding binnen tijd en budget op te leveren.

Een voorbereiding van een TurnAround start gemiddeld tussen de 3 en 6 jaar voorafgaand aan de executie. Tijdens deze planningsfase worden alle werkzaamheden tot in het uiterste detail voorbereid.
Een veelgemaakte fout is om TurnArounds eenvoudigweg te classificeren als “overige projecten”. Het is waar dat ze veel dingen gemeen hebben met projecten, maar de aard van de reparatiewerkzaamheden maakt het onderscheidend.

Ondanks de aanzienlijke verbetering van de technieken voor het voorspellen van de staat van de apparatuur, blijft dat element van onzekerheid bestaan wanneer de apparatuur wordt geopend en gereinigd voor inspectie.

Een ander verschil is dat de uitvoering van de TurnAround zich meer concentreert dan bij bijvoorbeeld bouwprojecten. Het heeft hierdoor zijn eigen uitdagingen om direct beslissingen te moeten nemen op basis van de recent ontdekte staat van de apparatuur. Daar waar in de periode voorafgaand aan de TurnAround de tijd is om gedetailleerd afwegingen te maken dient tijdens de executie periode snel en adequaat gehandeld te worden om de voorbereiding last-minute aan te passen.

Meer weten?

Contact opnemen

Gaan wij samen het verschil maken? Ik help je graag verder!

Niels Dullens Accountmanager