MENU

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methodiek voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Het biedt een aanpak waarmee organisaties op een gestructureerde wijze via bepaalde methodes concrete resultaten kunnen boeken om zich continu te kunnen verbeteren (Continues Improvement). Vandaar dat steeds meer organisaties gaan van een ‘traditioneel’ naar een ‘Lean’ organisatiestructuur.

Als kennisorganisatie zijn wij gespecialiseerd in het optimaliseren van processen en medewerkers. We gaan een stap verder en maken het verschil door Lean Six Sigma en data analyse te verbinden met proces-, product-, organisatie- en medewerkerontwikkeling. Door gericht data te verzamelen en te verbinden kunnen wij afwijkingen identificeren en zelfs voorspellende analyses uitvoeren.

Problemen oplossen

Wanneer organisatieprocessen verbetering nodig hebben biedt Lean Six Sigma een fundamentele toolset om deze verbetering door te voeren. Daarnaast vormt Lean Six Sigma een cruciaal element in het bouwen aan een doorlopende verbetercultuur, oftewel het bouwen aan continues improvement.

Met Lean focussen we op het elimineren van processen die geen waarde toevoegen (waste) om zo systemen efficiënt te laten doorstromen. Met Six Sigma maken we gebruik van statistische hulpmiddelen om de hoofdzaak van het probleem te vinden en te identificeren hoe deze verbeterd kan worden. Zowel Lean als Six Sigma gebruiken de DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control), een standaardmethode voor wetenschappelijk denken, om problemen op te lossen. Door gebruik te maken van zowel Lean als Six Sigma kunnen we bedrijfsprestaties duurzaam verbeteren.

Perfact Lean Academy

Naast dat wij Lean Six Sigma inzetten om processen structureel te verbeteren bij onze opdrachtgevers leiden wij binnen onze Perfact LEAN Academy ook mensen op.

Wij vinden het belangrijk om in de kennisontwikkeling van onze eigen medewerkers te investeren, zo krijgt ieder medewerker de kans om op zijn minst de Lean Awareness Training te volgen. Maar we leiden uiteraard ook individuen of teams binnen organisaties op. Op deze manier kunnen verbeterprocessen duurzaam worden voortgezet en leveren medewerkers met hun opgedane kennis een wezenlijke bijdrage aan een doorlopende verbetercultuur.

Trainingen die we aanbieden:

Al onze opleidingen zijn LCS geaccrediteerd en bevatten naast de theorie een prakrijkopdracht. Het ‘coachingsonderdeel’ is een belangrijk en uniek voordeel binnen onze opleidingen. Dit betekend dat er op locatie begeleiding wordt gegeven bij Lean-projecten in de praktijk.

Meer weten?

Samen aan de slag met Lean? Ik vertel je er graag meer over!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.