MENU

Operational Excellence

Operational Excellence

Operational Excellence is erop gericht de betrouwbaarheid van de diensten en producten van onze opdrachtgevers naar het hoogst mogelijke niveau te brengen. In één keer goed, op tijd en tegen een uitstekende prijs. Operational Excellence leidt vaak tevens tot kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen. Wij zijn ervan overtuigd dat betrouwbaarheid wordt bereikt vanuit focus op klantwaarde en op ‘gedrag dat leidt tot bedrijfsmatig succes’.

Om de betrouwbaarheid en mate van asset-onderhoud te verbeteren biedt Perfact een outside-in view op basis van met inzichten en analyses. Startend met de identificatie van ‘high-impact, high-value’ kansen werken wij op een verbindende manier samen met de organisaties van onze klanten. Daarbij transformeren wij data naar kennis. Aangevuld met de juiste expertise stellen wij onze klanten in staat om de beschikbaarheid van assets te maximaliseren door middel van optimale bedrijfsmodellen en processen.

Het bereiken van Operational Excellence vereist een balans tussen twee kritische basiscomponenten in een bedrijf: Het bedrijfsmiddel en de bedrijfsorganisatie. Alleen een efficiënt werkende, daadkrachtige organisatie is in staat om optimaal bedrijfsmiddelen te benutten om tot het gewenste resultaat te komen. Zijn de bedrijfsmiddelen onvoldoende geschikt zijn voor de functie, dan zullen deze organisaties niet volledig tot hun kracht komen.

Perfact heeft diepgaande ervaring in diverse sectoren om deze balans te kunnen vaststellen en vergelijken met de daadwerkelijke situatie. Hierbij combineren wij lean six sigma expertise met sector-specifieke expertise. Zo worden proces- en prestatieoptimalisaties geïdentificeerd en opgevolgd met een plan van aanpak. Werkprocessen worden gevisualiseerd waarbij complexiteitsconcentraties worden gemarkeerd en gesimplificeerd.

Perfact ondersteunt van advies tot implementatie. Tevens bieden wij de mogelijkheid betrokken afdelingen langdurig te ondersteunen tijdens project(change) en operationele fases.

Visie & Strategie

Onze visie

Stel iedereen elke dag in staat om een gedisciplineerde methodologie toe te passen, diep geworteld in een cultuur van continu verbeteren om bedrijfsstrategieën te bereiken.

Onze strategie

De bouwstenen van onze Operational Excellence business is gebaseerd op het 4P model. Hierbij creëren we een werkomgeving waarin continue verbetering centraal staat.

Philosophy

Operational Excellence is gebaseerd op onze langetermijnvisie en denkwijze waarbij we een werkomgeving creëren waar een continu verbetercultuur is ingebed in de manier van werken.

Process: Stabilize-Transform-Connect

Wij geloven in waardecreatie gebaseerd op de principes van Lean en Six Sigma door het toepassen van de DMAIC-methode.

People & Partners

Om verandering effectief in uw organisatie te integreren, ondersteunt Perfact het definiëren van de juiste strategie voor uw proces op basis van nieuwe doelen.

Problem Solving

Om de waarde voor onze klanten te verbeteren, stimuleren we teams problemen op te lossen als onderdeel van hun dagelijkse werk (iedereen, elke dag problemen oplossen).

 

Maturity Model

Stabilize > Transform > Connect

Met ons High Maturity Transformation model, stabiliseren we eerst de processen (Stabilize) om deze vervolgens te transformeren naar een hoger niveau door het implementeren van High Maturity Modellen (Transform). We verbinden de processen met elkaar (Connect) om een continue flow te creëren van waardetoevoegende processen (Value Stream Connection).

Stabilize

We optimaliseren instabiele ad-hoc processen en verbeteren de proces output met behulp van de principes van Lean (Six) Sigma en DMAIC.

Transform

We transformeren stabiele processen naar een hoger niveau (High Maturity) en betrekken werknemers bij het opzetten van een gesystematiseerde continu verbetercultuur binnen hun organisatie.

Connect

We verbinden (interne) processen om zo verbeterde en efficiëntere doorlooptijden te behalen, met grotere impact op proces output en klanttevredenheid. Medewerkers worden actief betrokken bij procesveranderingen.

Meer weten?

Contact opnemen

Maken wij samen het verschil? Ik help je graag verder!

Bas Mooij Lean Sigma Master Black Belt