MENU

De talenten zijn gestart!

28 september 2021

Onlangs zijn alle 10 geselecteerde talentvolle medewerkers van de Gemeente Sittard-Geleen gestart aan het Talentprogramma. Met als doel om deze talenten persoonlijk te laten groeien en een bijdragen te leveren aan de organisatieontwikkeling van de Gemeente Sittard-Geleen.

Het project is een onderdeel van de Toekomstvisie 2030 waarin de gemeente al een tijdje bouwt aan een organisatie die van ‘buiten naar binnen’ werkt. Een organisatie waarin er meer geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van organiseren en samenwerken. Niet alleen binnen de gemeente maar ook met bedrijven en inwoners. Perfact Group en @Mens zal de groep talenten zowel individueel als groep coachen en begeleiden gedurende het gehele traject.

Voortraject

Het project werd opgestart met een interne vacature waarop gesolliciteerd kon worden. Vervolgens vond er een selectie dag plaats waarin alle sollicitanten de kans hebben gekregen zichzelf te presenteren. “In deze pitch moest vooral terugkomen wat diegene wilde leren tijdens zijn of haar deelname aan het talentprogramma, maar ook wat diegene zou bijdragen aan de groep”, aldus Vivienne Lodder van Gemeente Sittard-Geleen.

Na deze eerste selectieronde vond er een tweede ronde plaats waarin de overgebleven sollicitanten een verdiepend gesprek voerde met enkele (externe) directieleden en een HR-adviseur. “Vervolgens zijn uit deze laatste ronde 10 ontzettend leuke kandidaten over gebleven die zich de komende 2 jaar verder zullen ontwikkelen en zich inzetten voor het talentprogramma”, gaat Vivienne verder.

Coaching en begeleiding

De kandidaten met verschillende talenten vanuit diverse disciplines starten het traject met een tweedaagse kennismaking. Daarnaast gaan ze de komende tijd samenwerken aan een groepsopdracht die in het teken staat van ‘het buiten naar binnen halen’. Persoonlijk leiderschap en het leren van en met elkaar in de groep vormt een belangrijk onderdeel in het programma. Coaches van Perfact Group en @Mens zullen ze hierbij ondersteunen tijdens groepsdagen en individuele coaching momenten.

“Coaching trajecten in team of individuele vorm is voor ons niet nieuw en doen wij iedere dag met veel passie en overtuiging. Wat dit project bijzonder maakt, is dat de groep ook gaat werken aan een ‘van buiten naar binnen’ opdracht”, aldus Jean Peters, Coach en Management Consultant bij Perfact Group.

Tijdens de ‘van buiten naar binnen’ opdracht zullen de talenten een rol als aanjager en verbinder tussen diverse organisatieonderdelen vervullen en zo bijdragen aan het vermogen van de gemeente om zich als organisatie te vernieuwen en verbeteren. “Tijdens de opdracht zullen bepaalde problemen of vraagstukken naar voren komen waarmee moet worden omgegaan. Verschillende belangen moeten worden afgewogen en keuzes moeten worden gemaakt. Wij kijken er in ieder geval uit naar uit om onze bijdrage hieraan te leveren, samen met de deskundige coaches en begeleiders Joyce Moesman en Henk-Jan Tromp van @Mens”, eindigt Karina Peters-Jeurissen, Coach en Management Consultant bij Perfact Group.

Benieuwd hoe de talenten zich verder ontwikkelen in het project? Blijf ons volgen voor updates!

Blog

13 maart 2023

The hard way with soft-skills

Bij Perfact zoeken we dagelijks naar manieren waarop we het verschil kunnen maken bij een opdrachtgever. Dat begint vaak bij kennis en techniek, maar uit ervaring weten we dat de mens een even groot aandeel heeft in dit proces. Waar cijfers en technische data vaak logisch en constant zijn, zijn mensen precies het tegenovergestelde. Onvoorspelbaar […]

Lees meer

News

8 december 2022

Talentprogramma Gemeente Sittard-Geleen sluit af met finale hackathon

Onlangs sloot de talentgroep van gemeente Sittard-Geleen een reeks aan hackathons af met een grote finale in het Fortuna Sittard Stadion. De afgelopen tijd mochten vijf deelnemende basisscholen werken aan een idee om meer verbinding te creëren in de gemeente. Het team van talenten faciliteerde dit aan de hand van meerdere hackathons. Afgelopen woensdag was […]

Lees meer

News

25 oktober 2022

Talentontwikkelingsprogramma Gemeente Maastricht van start gegaan

Vanuit de gemeente Maastricht zijn een groep geselecteerde talenten gestart met het Talentontwikkelingsprogramma (TOP). Het traject loopt van 2022-2024 en staat in het teken van ‘Samen met plezier voor Maastricht’. Doel van dit traject is de talenten persoonlijk te laten groeien en een bijdragen te leveren aan de organisatieontwikkeling van de Gemeente Maastricht. Onze afdeling […]

Lees meer