MENU

Ebook Predictive Maintenance from Scratch

13 januari 2022

In samenwerking met Sensorfy hebben we een ebook gecreëerd dat een compleet raamwerk biedt voor het implementeren van voorspellend onderhoud (predictive maintenance). Maar waarom is het belangrijk voor fabrikanten om industrie 4.0 te omarmen en te beginnen met het implementeren van voorspellend onderhoud? De schrijvers van het ebook, Maurice Jilderda, Specialist Industrie 4.0 bij Perfact en Frank den Ridder, Business Development bij Sensorfy, vertellen erover.

De snelle technologische vooruitgang heeft de belangstelling voor voorspellend onderhoud aangewakkerd. “Wat we bedoelen met voorspellend onderhoud, is dat onderhoud op tijd wordt uitgevoerd, op basis van voorspellingen van dreigend falen of kwaliteitsdegradatie voordat deze zich daadwerkelijk voordoen”, zegt Frank. “Op die manier worden kwaliteitsproblemen in de fabriek voorkomen en wordt hinderlijk en vaak duur onderhoud, zoals reparatie of vervanging, vermeden. Het resultaat is dat de effectiviteit van de apparatuur toeneemt en de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt”, vervolgt Frank.

Fabrikanten erkennen de potentie van de invoering van industrie 4.0 in hun assets om het onderhoud efficiënter en effectiever te maken. “Wat nodig is om dit te bereiken, is meestal een combinatie van het digitaliseren van bedrijfs- en operationele processen door het installeren van Internet of Things (IoT)-netwerken en het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI)-technologieën, zoals machine learning”, vult Maurice aan.

Maar het implementeren van voorspellend onderhoud begint, net als elke andere bedrijfsactiviteit, met een sterke business case. Daarom hebben Sensorfy en Perfact hun krachten gebundeld om klanten die overwegen voorspellend onderhoud in te voeren beter van dienst te zijn. Waar Sensorfy technologische oplossingen ontwikkelt, helpt Perfact als consultancy en adviesbureau organisaties en mensen aantoonbaar te verbeteren door kennis, mens en techniek te combineren.

“Het ebook dat we samen hebben ontwikkeld, is een eerste stap in het toepassen van industrie 4.0 in je assets. Het behandelt een compleet proces, van quick-scan tot opschalen, en verdeelt dit in drie fases; Verbinden, Voorspellen en Versnellen”, aldus Maurice. In het ebook werken we dit raamwerk uit en illustreren we de toepassing ervan aan de hand van 3 concrete cases. “Alle cases slaagden erin de downtime te verminderen en de efficiëntie te verbeteren. We hopen dan ook dat dit ebook de lezers inspireert om een eerste stap te maken richting voorspellend onderhoud”, sluit Frank af.

Download hier je gratis ebook

Hoe kunnen we het verschil maken voor uw organisatie?

Ik breng u graag in contact met een specialist in uw sector.

Coppe Sturmans Director

Contact opnemen

Waarom perfact?

  • Nieuwste inzichten
  • Klant wordt ontzorgd
  • We delen onze kennis
  • We doen dingen anders
  • Persoonlijk contact

News

20 december 2021

Kennissessie – Het managen van de intelligente fabriek

Kennissessie in samenwerking met Axians – 20 januari – 09:00 – 10:30 uur Inmiddels heb je waarschijnlijk een aardig beeld van de mogelijkheden van het Internet of Things (IoT) en AI in de maakindustrie. Je weet waarom een hybride situatie, waarin machine en cloud optimaal samenwerken en het rekenwerk verdelen, de toekomst is van de […]

Lees meer

Trend

22 november 2021

Kookboek Smart Maintenance: het recept voor het opschalen van projecten

Als lid van het World Class Maintenance (WCM), hét netwerk voor smart maintenance in Nederland, neemt Perfact Group deel aan verschillende activiteiten om steeds meer voorspelbaar onderhoud in de maak- en procesindustrie toe te passen. Dit wordt gedaan door slimme onderhoudskennis te ontwikkelen, verspreiden en toe te passen. Projecten binnen WCM dragen bij aan een […]

Lees meer

News

16 november 2021

De intelligente fabriek, waar machine en cloud samenwerken

Webinar Axians en Perfact – 7 december 13:00 – 13:45 uur Slimme apparaten en machines zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zelfsturende auto’s, slimme energiemeters en spraakassistenten als Google Home, allemaal apparaten die ons leven makkelijker maken. Deze ontwikkeling – het internet of things – is ook bezig aan een opmars […]

Lees meer