MENU

Kleine maar waardevolle opbrengst tijdens gezamenlijke opruimactie in Itteren

News

23 september 2022

Elk jaar komen mensen wereldwijd in september bij elkaar om een (lokaal) stukje natuur op te ruimen. In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn we afgelopen weekend samen met ProfCore en Haan aan de slag gegaan bij Kasteelhoeve Hartelstein in Itteren, Maastricht.

In dit natuurgebied is er, net als bij vele andere gebieden langs de Maas, veel vuilnis blijven liggen na de overstromingen van 2021. Dit gebied werd begin 2019 toegankelijk gemaakt voor wandelaars en wordt nu beheerd door Staatsbosbeheer. We mogen op pad met boswachter Julia. Zij neemt ons mee de uitgestrekte weide in, waar op eerste oogopslag niet veel vuilnis lijkt te liggen. “In dit gedeelte van het gebied komen vrij veel wandelaars, die hebben het afgelopen jaar zelf al veel opgeraapt en opgeruimd”, legt Julia uit. Maar we hoeven ons niet te vervelen. In een wat moeilijker begaanbaar stuk, dichtbegroeid en tussen de bomen vinden we van alles: van flessendopjes tot piepschuim, en vooral een hoop botervlootjes.

Naast onze eigen opruimactie deden er nog duizenden Limburgers mee aan initiatieven langs de Maas om de getroffen gebieden plasticvrij te maken. Wereldwijd zijn er zo’n 8 miljoen mensen in touw geweest om allerlei vormen van zwerfafval aan te pakken. Hoewel onze ‘opbrengst’ van kleine stukjes plastic klein lijkt, is Julia er hartstikke blij mee. “Dit is juist het soort afval dat we snel over het hoofd zien en daardoor lang blijven liggen. Bovendien wordt het opgegeten door de wilde konikpaarden en gallowayrunderen die hier rondlopen. En dat willen we natuurlijk helemaal niet hebben. Deze opruimactie heeft dus zeker meerwaarde gehad!”

News

26 september 2022

Fabiënne is Perfact

Onze coaches Jean en Karina worden sinds kort bijgestaan door hun nieuwe collega Fabiënne Kunkels. Zij ging onlangs bij Perfact aan de slag als coach en management consultant. Haar motto? “Het lef om te breken met het ideaal en te leren luisteren naar je eigen waarheid.” Fabiënne wordt gefascineerd door de mens – haar keuze […]

Lees meer

News

13 september 2022

Perfact Career: Jouw carrière staat centraal

Wij zijn trots! Trots op onze nieuwe Perfact Career website waar we de laatste tijd achter de schermen hard aan hebben gewerkt! Een website die echt óns verhaal vertelt en een idee geeft hoe het is om voor Perfact te werken. Welke kansen wij als Perfact bieden op het gebied van ontwikkeling en welke waarde […]

Lees meer

Blog

22 juli 2022

Ive is Perfact

We stellen graag aan je voor: Ive Torfs is onze nieuwe recruiter in België, en met zijn social skills een echte 'people person'.

Lees meer