MENU

Niet meer blind varen?

11 november 2020

Probleem

Een klant uit de (Petro)Chemie wilde het productieproces verbeteren. Om dat te kunnen bereiken ontbraken er een aantal essentiële proces parameters. De vraag was, om deze parameters in kaart te brengen en deze vervolgens real time aan te leveren zodat de procesingenieurs hierop kunnen anticiperen.  

Oplossing

Al snel bleek het gebrek aan informatie van twee kritische warmtewisselaars het probleem. Hiervoor moesten binnen korte tijd metingen opgetuigd worden. Vaste, bekabelde sensoren hiervoor toepassen zou kostbaar zijn en de businesscase minder rendabel maken. Daarom hebben we voorgesteld om onze JOIN totaal oplossing te gebruiken. Hierdoor was het mogelijk om binnen enkele dagen de benodigde proces informatie te verkrijgen. Later konden we ook de performance en efficiëntie van de twee warmtewisselaars in kaart brengen en live volgen. Eerst werden de draadloze IIoT sensoren geïnstalleerd en daarna de trends opgebouwd om het proces beter te kunnen monitoren.

Resultaat

Met een goede voorbereiding is het mogelijk om een uur na de installatie al live de trends en performances te volgen. De klant kreeg hiermee inzicht in onder andere de in- en uitgaande temperaturen van de verschillende productiestromen. Bijvoorbeeld de trends van het koelwater:

In de weken erop heeft de klant met behulp van de data van de nieuw geplaatste sensoren, in combinatie met de al beschikbare data, het proces kunnen optimaliseren.

Door deze proceswijzigingen vonden er ook veranderingen plaats in de processtromen van de warmtewisselaars. Deze werden mooi zichtbaar in de scatterplot die we in het dashboard ingebouwd hebben. Daar kunt u aan de nieuwe rode puntenwolk zien dat het ingaande koelwater significant warmer is geworden. Hier kan de klant nu goed op anticiperen met betrekking tot bijvoorbeeld de onderhoudsstrategie. De verhoging van het koelwatertemperatuur heeft grote impact op de, hiervoor al snel vervuilende, warmtewisselaars. Dit maakt het live kunnen volgen nog urgenter. Alle verschuivende procesparameters zijn nu moeiteloos live te volgen door de procesingenieurs en het JOIN team.

Zo maken we de klant van bewust onbekwaam, bewust en bekwaam!

Case

29 april 2022

Risico’s beheersen door geavanceerde algoritmes

Industrie 4.0, wie het kent wil er mee aan de slag! Zo ook een groot energieproductiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit dit bedrijf met ruim 120 sites verspreidt over heel het land, kreeg Perfact een hulpvraag. De vraagstelling Dit energieproductiebedrijf was reeds goed op weg. Zij had al meerdere projectideeën verzameld en haar was duidelijk […]

Lees meer

Case

9 maart 2022

Lage kosten, maximaal resultaat door toepassen van intelligente sensoren

De toepassingen binnen industrie 4.0 zijn talrijk. Dat blijkt ook uit deze use case. Door het verzamelen en analyseren van de juiste data kan een bepaald proces worden verbeterd en met de voorspellingen van onze algoritmes kunnen de juiste acties uitgevoerd worden. In deze case behandelen we een urgent vraagstuk van een staalfabrikant; één van […]

Lees meer

News

1 februari 2022

Industrie 4.0 Awareness Training

Neem de eerste stap richting een digitale transformatie. Wij hebben een Industrie 4.0 Awareness training ontwikkeld die je hierbij gaat helpen! Want weet je niet goed hoe of welke mogelijkheden er zijn? Of hoe je moet beginnen? Dan helpt het om deze training te volgen. De training inspireert en leert je wat nodig is om […]

Lees meer