MENU

Niet meer blind varen?

11 november 2020

Probleem

Een klant uit de (Petro)Chemie wilde het productieproces verbeteren. Om dat te kunnen bereiken ontbraken er een aantal essentiële proces parameters. De vraag was, om deze parameters in kaart te brengen en deze vervolgens real time aan te leveren zodat de procesingenieurs hierop kunnen anticiperen.  

Oplossing

Al snel bleek het gebrek aan informatie van twee kritische warmtewisselaars het probleem. Hiervoor moesten binnen korte tijd metingen opgetuigd worden. Vaste, bekabelde sensoren hiervoor toepassen zou kostbaar zijn en de businesscase minder rendabel maken. Daarom hebben we voorgesteld om onze JOIN totaal oplossing te gebruiken. Hierdoor was het mogelijk om binnen enkele dagen de benodigde proces informatie te verkrijgen. Later konden we ook de performance en efficiëntie van de twee warmtewisselaars in kaart brengen en live volgen. Eerst werden de draadloze IIoT sensoren geïnstalleerd en daarna de trends opgebouwd om het proces beter te kunnen monitoren.

Resultaat

Met een goede voorbereiding is het mogelijk om een uur na de installatie al live de trends en performances te volgen. De klant kreeg hiermee inzicht in onder andere de in- en uitgaande temperaturen van de verschillende productiestromen. Bijvoorbeeld de trends van het koelwater:

In de weken erop heeft de klant met behulp van de data van de nieuw geplaatste sensoren, in combinatie met de al beschikbare data, het proces kunnen optimaliseren.

Door deze proceswijzigingen vonden er ook veranderingen plaats in de processtromen van de warmtewisselaars. Deze werden mooi zichtbaar in de scatterplot die we in het dashboard ingebouwd hebben. Daar kunt u aan de nieuwe rode puntenwolk zien dat het ingaande koelwater significant warmer is geworden. Hier kan de klant nu goed op anticiperen met betrekking tot bijvoorbeeld de onderhoudsstrategie. De verhoging van het koelwatertemperatuur heeft grote impact op de, hiervoor al snel vervuilende, warmtewisselaars. Dit maakt het live kunnen volgen nog urgenter. Alle verschuivende procesparameters zijn nu moeiteloos live te volgen door de procesingenieurs en het JOIN team.

Zo maken we de klant van bewust onbekwaam, bewust en bekwaam!

Case

4 november 2020

Een algoritme met 300 parameters mogelijk?

Uitdaging De klant vroeg of het mogelijk was om vroegtijdig lagerproblemen te zien aan komen zonder gebruik te maken van nieuwe metingen op de machine. De machine werkt in extreme omstandigheden en sensoren bijplaatsen zou lastig worden. Vanuit het DCS systeem was er toegang tot meer dan 300 parameters die een mogelijke relatie zouden kunnen […]

Lees meer

Case

22 oktober 2020

Lager falen voorkomen

Bij een grote klant in de metaal- & mijnindustrie hebben we het falen van een haspel motor van 1300KW voorkomen.  Gedetecteerd Vanwege eerdere problemen en de kwetsbaarheid van deze belangrijke elektromotoren deden we een pilot met behulp van onze JOIN solution. Na wat standaard Ruling ingesteld te hebben, bleek al gauw dat er iets niet […]

Lees meer

Case

6 oktober 2020

Uitlijnfout gedetecteerd

Bij een grote klant in de metaal- & mijnindustrie hebben we middels industrie 4.0 direct falen van een ventilator voorkomen. Tijdens een test met onze JOIN oplossing hebben we twee IIOT-sushi sensoren op twee industriële ventilatoren gezet. We zagen direct verhoogde trillingen in ons standaard mee geleverde demo dashboard. Op dat moment waren er nog […]

Lees meer