MENU

Project Integration Management: Een succesvol verloop van een project

3 mei 2021

Projecten zijn complex. Er zijn veel verschillende onderdelen die moeten worden beheerd. Alles bijhouden en weten hoe de ene factor de andere beïnvloedt, kan een hele uitdaging zijn. Als dit niet goed wordt gedaan, kan dit leiden tot het mislukken van een project.

Project Integration Management of Project integratie beheer is de coördinatie van alle elementen in een project. Dit omvat de coördinatie van taken, middelen, belanghebbenden en andere project elementen, naast het beheren van conflicten tussen verschillende aspecten van een project, het maken van afwegingen tussen concurrerende verzoeken en het evalueren van middelen.

Uit de praktijk

Bijvoorbeeld; wat als een project niet op schema ligt? Welke keuze maak je dan? Het beoordelen van zo’n dergelijke situatie en het nemen van een weloverwogen beslissing is een belangrijk onderdeel van het beheer van projectintegratie. De kans is groot dat een project niet slaagt als je niet begrijpt welke invloed een wijziging heeft op de planning, kosten en resources van het project. Met het resultaat dat je niet de mensen hebt die nodig zijn, het budget overschrijdt, het project te laat aflevert, of misschien wel alle drie. “Met de ervaring die wij, als Perfact, vanuit de praktijk meenemen, plus de kennis die wij hebben opgedaan vanuit PMI (Project Management Instituut) kunnen wij ervoor zorgen dat het project wel succesvol verloopt”, aldus Ronald Janssen, Senior Consultant bij Perfact.

Projectmanagement = Perfact

Vanuit onze PMI achtergrond omarmen wij al geruime tijd de richtlijnen uit PMBOK (Project Management Book of Knowledge). Dit bevat de tien belangrijkste kennisgebieden waarvan Project Intergration Management de basis is. Het wordt beschouwd als een kritische succesfactor voor projectmanagers en hun projecten.

Als kennispartner doorlopen wij samen met de projectmanager de diverse kennisgebieden en onderliggende processen en geven we hier gezamenlijk invulling aan. Het resultaat is een projectmanagementplan, bestaande uit onderliggende plannen voor elk van de kennisgebieden, waarin de afspraken en werkwijze voor het project worden vastgelegd.

“Een dergelijk plan is een houvast voor het gehele project. Het zorgt dat bij aanvang van het project de verwachtingen voor beide partijen goed omschreven zijn en meetbaar zijn gemaakt. Het geeft inzicht in hoe het project opgeleverd zal worden en draagt bij aan het houden van een overzicht. In het geval dat een project vertraging oploopt kun je beter en sneller een weloverwogen beslissing nemen. Wij ondersteunen hierin op alle vlakke zowel strategisch als in de uitvoering om te zorgen dat het project alsnog succesvol wordt afgerond. Zoals gezegd, sommige projecten zijn complex. Maar met onze ervaring en kennis kunnen we het verschil maken en is geen enkel project onmogelijk”, eindigt Ronald.

Meer weten?

Contact opnemen

Ik breng u graag in contact met onze Accountmanager in uw sector.

Coppe Sturmans Director

News

20 februari 2023

Perfact draagt zijn steentje bij aan groenste kraker in Europa

Onlangs maakte INEOS bekend dat ze een mooie financiering van 3,5 miljard euro hebben opgehaald voor Project ONE in Antwerpen. INEOS bouwt hier aan een nieuwe kraker die gebruik gaat maken van low carbon waterstof. Hiermee zal de kraker de laagste koolstofvoetafdruk hebben van alle Europese kraakinstallaties. Met 4 miljard euro dat dit project kost, […]

Lees meer

News

28 maart 2022

Project Port of Antwerp

Trots zijn we dat we de komende 10 jaar(!) mogen meewerken aan de uitbreiding van de containercapaciteit van de Port of Antwerp. Samen met onze partner Consul Infra Group mogen we invulling gaan geven aan verschillende functies voor de verdere ontwikkeling van de haven. De eerste, een Contract Manager, is onlangs gestart. Naast deze functie […]

Lees meer

Case

25 maart 2022

Project Inkoopmanagement: Plannen, uitvoeren en controleren

Project inkoopmanagement (procurement); als je het googelt dan krijg je eigenlijk een rits aan opleidingen voorgeschoteld. Dat geeft op zichzelf al aan dat het een specialistisch onderdeel is binnen projectmanagement. Misschien is het wel één van de meest cruciale onderdelen. Want je staat al op 1-0 achterstand wanneer de benodigdheden niet op tijd zijn om […]

Lees meer