MENU

Talentprogramma Gemeente Sittard-Geleen sluit af met finale hackathon

8 december 2022

Onlangs sloot de talentgroep van gemeente Sittard-Geleen een reeks aan hackathons af met een grote finale in het Fortuna Sittard Stadion. De afgelopen tijd mochten vijf deelnemende basisscholen werken aan een idee om meer verbinding te creëren in de gemeente. Het team van talenten faciliteerde dit aan de hand van meerdere hackathons. Afgelopen woensdag was daar de finale van… en wat voor één!

Van buiten naar binnen

De afgelopen maanden hebben de talenten gewerkt aan het ‘van buiten naar binnen’ project binnen het talentprogramma. Zo waren er sessies met inwoners, maar ook met verschillende ondernemers. Alles erop gericht, om te leren wat er vanuit het perspectief van o.a. inwoners, ondernemers en leerlingen op verschillende vlakken speelt binnen de gemeente.

Eén laatste onderdeel was de organisatie van meerdere hackathons voor meer dan 200 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. De deelnemende scholen moesten een idee inzenden die voor meer verbinding met de maatschappij en inwoners van de gemeente moet zorgen. De school met het beste idee werd getrakteerd op een trip naar de Efteling.

De finale

Tijdens de finale in het Fortuna Sittard Stadion werden de ideeën gepresenteerd aan de jury, bestaande uit de Burgemeester Hans Verheijen, Raymond Clement en gemeentesecretaris John Heesen. De keuze was lastig met zoveel goede en inspirerende ideeën, toch was er één winnaar; namelijk een Natuurfestival in het centrum van Geleen. “We vinden veel onderdelen van de andere ideeën erg waardevol en zonde om daar niets mee te doen. Daarom hebben we alle deelnemende leerlingen beloond met een bezoek aan de Efteling!”, aldus Burgemeester Hans Verheijen.

Concrete plannen

De hackathons voor de basisschoolleerlingen zijn ten einde. Zo ook de andere sessies met ondernemers en inwoners van de gemeente. Uit al deze bijeenkomsten is veel informatie ontvangen over wat er binnen de Gemeente Sittard-Geleen kan worden opgepakt in het voordeel van de maatschappij. De talenten gaan daar nu verder mee aan de slag. “We zijn trots op hoe de talenten deze finale hebben vormgegeven en georganiseerd naast hun dagelijkse werkzaamheden, chapeau daarvoor!”, geeft Jean Peters aan, één van de begeleidende coaches vanuit Perfact.

Nu moeten er concrete plannen voortvloeien uit de bakken met informatie. “Vanuit Perfact zullen wij de talenten daar bij blijven begeleiden en ondersteunen”, vult Karina Peters-Jeurissen, één van de begeleidende coaches van Perfact, aan. “Het afgelopen jaar is onze rol vooral geweest om de individuele talenten en de groep als geheel te laten groeien. Vanaf nu wordt onze rol om op een adviserende en consulterende wijze het project binnen de totale organisatie vorm te geven en als ambassadeur mee te dragen”, sluit Karina af.

 

Meer weten?

Contact opnemen

Gaan wij samen het verschil maken? Ik help u graag verder!

Jean Peters Senior Transformatiecoach en Management Consultant

Blog

13 maart 2023

The hard way with soft-skills

Bij Perfact zoeken we dagelijks naar manieren waarop we het verschil kunnen maken bij een opdrachtgever. Dat begint vaak bij kennis en techniek, maar uit ervaring weten we dat de mens een even groot aandeel heeft in dit proces. Waar cijfers en technische data vaak logisch en constant zijn, zijn mensen precies het tegenovergestelde. Onvoorspelbaar […]

Lees meer

News

25 oktober 2022

Talentontwikkelingsprogramma Gemeente Maastricht van start gegaan

Vanuit de gemeente Maastricht zijn een groep geselecteerde talenten gestart met het Talentontwikkelingsprogramma (TOP). Het traject loopt van 2022-2024 en staat in het teken van ‘Samen met plezier voor Maastricht’. Doel van dit traject is de talenten persoonlijk te laten groeien en een bijdragen te leveren aan de organisatieontwikkeling van de Gemeente Maastricht. Onze afdeling […]

Lees meer

News

28 september 2021

De talenten zijn gestart!

Onlangs zijn alle 10 geselecteerde talentvolle medewerkers van de Gemeente Sittard-Geleen gestart aan het Talentprogramma. Met als doel om deze talenten persoonlijk te laten groeien en een bijdragen te leveren aan de organisatieontwikkeling van de Gemeente Sittard-Geleen. Het project is een onderdeel van de Toekomstvisie 2030 waarin de gemeente al een tijdje bouwt aan een […]

Lees meer