MENU

Teamcoaching: “We blijven doen, wat we doen”

10 augustus 2021

De kracht van onze Perfact Human Development coaches is dat ze dicht bij zichzelf blijven. Ze gaan trajecten open aan en op een no-nonsense manier, zonder bijbedoelingen, zonder fratsen. Gewoon van mens tot mens. Alles is bespreekbaar, dat moet ook maar er is ook ruimte voor.

Teamcoachingstrajecten zijn soms intensief en niet altijd even gemakkelijk. Maar ze hebben vrijwel altijd een gemeenschappelijk doel: samen verder komen.

Na afloop van dergelijke trajecten blijkt altijd dat de deelnemers de uitkomst als prettig ervaren. Er is meer respect onderling, er wordt efficiënter gewerkt en men kent elkaars kwaliteiten beter. Of terwijl, het team groeit meer naar elkaar toe, ontwikkeld zich meer en gaat daardoor ook beter presteren.

“Om dit te bereiken zetten we, gaande het traject, verschillende methodes en technieken in. Dit is altijd een op maat gemaakt pakket. Ieder team is anders en heeft een andere benadering nodig”, aldus Karina.

“Maar voorop blijft staan dat we gewoon doen wat we doen, op een laagdrempelige manier met wederzijds respect. Soms blijkt tijdens een traject dat er andere behoeftes spelen binnen een team, dan kunnen we altijd onze aanpak tussentijds aanpassen. Ook wij hebben hetzelfde doel: samen verder komen”, geeft Jean aan.

Onlangs rondde onze Human Development afdeling een teamcoachingstraject binnen een grote gemeente af. “Na afloop vragen wij altijd om feedback van de deelnemers, om te kijken waar wij ons nog kunnen verbeteren. Erg mooi is het om dan terug te lezen; Blijf gewoon doen wat jullie doen”, zegt Karina.

Trots en dankbaar zijn we op de feedback die we van de andere deelnemers ontvingen. Graag delen we een selectie met jullie:

“Ik beweeg me met meer ontspanning door mijn team. Ik merk dat ik een bijdrage kan leveren aan het teamproces door aanwezig te zijn, naar mijn gevoel te luisteren en me uit te spreken.”

 “Ik heb een veel mooier beeld van wie waarin goed is dan voorheen en we kijken al specifiek naar competenties. Verwachtingen over-en-weer worden beter uitgesproken. We hebben een serieuze start gemaakt met bepalen waar we in de toekomst voor staan. We overleggen effectiever met elkaar. Ik heb het traject als zeer prettig ervaren”.

 “Karina en Jean hebben een brede kennis van teambuildingsprocessen en –mechanismen. We hebben dankzij hen een beter inzicht in onszelf en elkaar gekregen. Onze neuzen staan veel meer dan voorheen dezelfde kant op. We hebben in relatief kort tijd veel zaken uitgelicht en aangepakt.”

 “Wat duidelijk naar voren is gekomen, is waar we als team sterk in zijn en waar onze valkuil ligt. Doordat we ons hiervan bewust zijn, kunnen we beter bij de les blijven met zijn allen. Het traject heb ik als een groot cadeau ervaren.”

 “We hebben handvatten en handige tools gekregen om sneller en efficiënter te werken met elkaar. Prettige team coaching met zeer ervaren coaches die veel tools en methodieken hebben ingezet om er zoveel mogelijk uit te halen. Dankjewel voor alle inzichten en de beeldende manier waarop jullie zaken bespreken!”

 “We zijn als team gegroeid en hebben duidelijkheid gekregen over elkaars kwaliteiten en ontwikkelpunten. We hebben meer respect voor elkaar. Het traject was eg goed en motiverend. Ik ben erg tevreden over de betrokkenheid van Jean en Karina en hun flexibele instelling. Zo is het programma een keer helemaal omgegooid om in te spelen op de behoefte van ons team.”

 

Heeft jouw team ook hulp nodig om te groeien en samen verder te komen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet doorloopt jouw team net zo’n succesvol traject.

 

Hoe kunnen we het verschil maken voor uw organisatie?

Ik breng u graag in contact met een specialist in uw sector.

Coppe Sturmans Director

Contact opnemen

Waarom perfact?

  • Nieuwste inzichten
  • Klant wordt ontzorgd
  • We delen onze kennis
  • We doen dingen anders
  • Persoonlijk contact

Blog

13 maart 2023

The hard way with soft-skills

Bij Perfact zoeken we dagelijks naar manieren waarop we het verschil kunnen maken bij een opdrachtgever. Dat begint vaak bij kennis en techniek, maar uit ervaring weten we dat de mens een even groot aandeel heeft in dit proces. Waar cijfers en technische data vaak logisch en constant zijn, zijn mensen precies het tegenovergestelde. Onvoorspelbaar […]

Lees meer

News

8 december 2022

Talentprogramma Gemeente Sittard-Geleen sluit af met finale hackathon

Onlangs sloot de talentgroep van gemeente Sittard-Geleen een reeks aan hackathons af met een grote finale in het Fortuna Sittard Stadion. De afgelopen tijd mochten vijf deelnemende basisscholen werken aan een idee om meer verbinding te creëren in de gemeente. Het team van talenten faciliteerde dit aan de hand van meerdere hackathons. Afgelopen woensdag was […]

Lees meer

News

25 oktober 2022

Talentontwikkelingsprogramma Gemeente Maastricht van start gegaan

Vanuit de gemeente Maastricht zijn een groep geselecteerde talenten gestart met het Talentontwikkelingsprogramma (TOP). Het traject loopt van 2022-2024 en staat in het teken van ‘Samen met plezier voor Maastricht’. Doel van dit traject is de talenten persoonlijk te laten groeien en een bijdragen te leveren aan de organisatieontwikkeling van de Gemeente Maastricht. Onze afdeling […]

Lees meer