MENU

MapsTell: De Wereld van Verschil

Home > MapsTell: De Wereld van Verschil

MapsTell: De Wereld van Verschil

MapsTell brengt het gedrag van de mens letterlijk in kaart. Door middel van een rekenmethode word je meegenomen in de wereld van verschillen. Met de reis die doorloopt tijdens de workshop krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. Dit wordt gedaan aan de hand van een speciale landkaart ‘Wereld van Verschil’; je vaart, vliegt of wandelt over verschillende gebieden. Ieder gebied levert nieuwe ontdekkingen op en brengt je uiteindelijk naar het einddoel van de reis. De inzichten die je opdoet in het gedrag van een groep leiden naar het optimaal benutten van talent, betere samenwerking, effectievere teams tot aan zelfs het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, een reis die nooit meer zult vergeten!

Je stapt letterlijk in ‘De Wereld van Verschil’ en samen met ervaren coaches ga je op reis.

 

Ben je een manager, dan is dit begrip en inzicht in gedrag enorm waardevol om je stijl van leidinggeven effectief aan te kunnen passen aan de context en het moment.

Meer informatie

Tijdens de workshop krijg je begeleiding van ervaren coaches.

Je krijgt op interactieve wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen.

Je haalt er direct voordeel uit doordat je het meteen kunt toepassen in de praktijk.

Programma

Je stapt letterlijk in ‘De Wereld van Verschil’ en samen met ervaren coaches ga je op reis. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een persoonlijke e-mail met daarin een link naar een eigen inlog pagina waarin je informatie over jezelf deelt, daarna ontvang je een persoonlijke video die jouw gedrag beschrijft en hoe anderen dit mogelijk kunnen zien. Welke valkuilen erbij horen en waar je krachten liggen.

Daarnaast ontvang je een eigen kaart en een naslagwerk waarin je gedrag beschreven en uitgelegd wordt. Door op twee momenten van beiden 2 uur te reizen door de wereld van verschil, beleef je een unieke ervaring en krijg je meer zicht op jouw wereld!

1. Onderdeel 1 (2 uur):

Door middel van actieve werkvormen, gecombineerd met ondersteunende slides, word je persoonlijk begeleid. We maken samen inzichtelijk hoe jij naar de wereld kijkt en de wereld naar jou. Deze training is dus niet alleen zitten, kijken en luisteren, je wordt actief betrokken op de fysieke vloermat en jouw kijk is van waarde voor alle andere deelnemers. De wereld van de ander is jouw extra ‘leertuin’.

2. Onderdeel 2 (2 uur):

Na onderdeel 1 vragen we je, jouw inzichten te delen met je eigen omgeving, bijvoorbeeld thuis of op je werk. Zodat we in dit 2e onderdeel met en van elkaar kunnen leren en een verdere verdieping gaan aanbrengen voor je eigen kaart én die van anderen.

Voor Wie

Deze workshop is voor iedereen van waarde. In elke context is het van belang gedrag te kunnen zien en begrijpen. Of je nu leidinggevende bent of coach van een sportteam, teamlid van een managementteam of onderdeel van een scouting vereniging. Het is echt voor iedereen van waarde.  Zowel in teamverband als voor individuen.

Interesse?

Meestal zetten wij de Mapstell-methode in als onderdeel van een coachingstraject, maar uiteraard werkt deze techniek ook opzichzelfstaand in een aparte workshop. Heb je interesse hierin of wil meer (praktische) informatie. Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Perfact Coaches

Jean Peters
“Het is wat het is. Maar, niets is wat het lijkt.”
Meer over Jean
Karina Peters-Jeurissen
“Waar een wil is, is een weg. Maar, vaak is die weg anders dan bedacht.”
Meer over Karina

Perfact Human Development

Wij helpen het beste uit jezelf te halen

Echt inzicht in jezelf krijgen, je drijfveren, interessegebieden, patronen, overtuigingen, rode draden in het leven en functioneren in een team, betekent dat we dieper graven. Als je dit durft, werken we samen aan de beste versie van jezelf. Een uitdaging die iedereen zichzelf zou moeten gunnen.

Perfact Human Development

Referenties

1
3

Na mijn burn-out en echtscheiding heeft Jean mij geholpen om op zowel persoonlijk als professioneel vlak mezelf terug te vinden. Jean is erg goed in het boven tafel krijgen van onderliggende grondhoudingen, gedachten en gevoelens. Door zijn openheid over eigen ervaringen ontstaat een prettige, positieve en open sfeer waarin we echt tot de kern gekomen zijn. Ik heb hierdoor veel inzicht gekregen in mijn valkuilen en uitdagingen en hoe ik daarmee om kan gaan. Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn coaching.

Jean is voor mij een inspirator en een vertrouwenspersoon die mij op een open en eerlijke manier, face 2 face een andere visie op het leven heeft laten zien. Jean heeft mij laten inzien dat er verbanden zijn tussen emoties, relaties en het cognitieve denken, waarbij de eerste 2 belangrijker zijn dan gedacht. Jean en ik hebben tijdens onze coaching gesprekken hierover gesproken en Jean heeft mij dit op een respect- en liefdevolle ook laten voelen en ervaren. Kortom de coaching van Jean is een belevenis die mij goed heeft gedaan. Ik wil heb daarom ook bedanken voor deze unieke ervaring.

Ik heb het genoegen gehad om kennis te mogen maken met twee hartelijke, warme, creatieve en bovenal inspirerende mensen. Jean heeft mij vanuit het coachingstraject begeleid op het professionele (leiderschap) vlak alsook geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Beide aspecten zijn uiteraard onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor zowel mijn omgeving alsook mijzelf is merkbaar dat deze ervaring mij in mijn ontwikkeling aanzienlijk heeft verder geholpen. Jean weet op de juiste momenten de juiste onderwerpen te behandelen. Hij kan daarnaast goed luisteren (en doorvragen tot de kern) en is zeer integer en betrouwbaar. Als ik de kans zou krijgen om nogmaals te mogen samenwerken, dan zou ik deze kans met beide handen aangrijpen.

Paula Beckers Docent Facility Management bij Zuyd Hogeschool
Jeroen Sijstermans Coordinator Contract and Budget Management Unit bij CTCM
Remco Erens Asset Servicing Analyst/Supervisor bij APG Asset Management